26 Ιούν 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΦΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

0 Comment

Επανερχόμαστε, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, για τον COVID-19 με πολλές ευχές για ένα καλό καλοκαίρι !
Όλο αυτό το διάστημα, με πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους μας βιώσαμε, για μια άλλη φι\ορά την ανεπάρκεια του κράτους στα μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας του λαού μας.
Ο χρόνος που κερδήθηκε με την καραντίνα, δεν αξιοποιήθηκε και συνεχίζει να μην αξιοποιείται από την κυβέρνηση, ώστε να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας.Τραγικές έως και εγκληματικές είναι οι ελλείψεις, με ευθύνη των πρώην και νυν κυβερνώντων στο τομέα της υγείας, γιατί έκλεισαν δημόσια νοσοκομεία, άλλες δομές, γιατί δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα για την υποστελέχωση των δομών, παρά τις έντονες αντιδράσεις των υγειονομικών, που χρόνια τώρα με τα αιτήματα τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη πόλη μας το Κρατικό νοσοκομείο, παραμένει υποστελεχωμένο και χωρίς αναγκαίο εξοπλισμό για να μπορεί να ανταποκριθεί στη μάχη της πανδημίας και όχι μόνο.
Όπως επίσης η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πρωτοβάθμιο επίπεδο αφού υπάρχουν μόνο 10 οικογενειακοί γιατροί να καλύψουν τον πληθυσμό της πόλης μας. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο ΤΟΜΥ της Νίκαιας όπου βασικές ιατρικές ειδικότητες να μην υπάρχουν.
Και επειδή σαν ΟΦΟΝ, ο τουρισμός, οι διακοπές, η διασκέδαση μας αφορούν και επειδή όλα αυτά είναι κοινωνική ανάγκη , η κυβέρνηση με την ίδια ανευθυνότητα και ανεπάρκεια αντιμετωπίζει τον τουρισμό, δημιουργώντας μια ψεύτικη και απατηλή εικόνα.
Τα νησιά θα είναι προστατευμένα από τον COVID-19?
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την χώρα μας δεν θα υπόκεινται σε κανένα προληπτικό έλεγχο και φυσικά χωρίς την εφαρμογή μέτρων προστασίας στα πλοία και αεροπλάνα.
Όπως επίσης οι ελλείψεις σε νησιά, παρά την πανδημία συνεχίζουν να υπάρχουν σε νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας, σε ιατρεία, που αδυνατούν να καλύψουν τους κατοίκους των νησιών το χειμώνα πολύ δε περισσότερο τις ακόμα πιο αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου με την προσέλευση των τουριστών.
Έχουν τεράστια ευθύνη γιατί στην λογική τους επικρατεί ότι η υγεία είναι εμπόρευμα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με κάθε τρόπο και μορφή την ιδιωτικοποίηση και τις ιδιωτικές δομές.Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που ο Ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά τις χιλιάδες απολύσεις που έγιναν με αφορμή την πανδημία, την εντατικοποίηση της εργασίας , σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, την εκ περιτροπής εργασίας τους μειωμένους μισθούς ,τους αυτοαπασχολούμενους να ζουν καθημερινά με το φόβο των χρεών, αγωνιώντας το «τι μέλει γενέσθαι».

Απαιτούμαι και διεκδικούμε:
-Ζητάμε σαν ΟΦΟΝ να στελεχωθούν όλα τα νοσοκομεία με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
-Να καλυφτούν οι ανάγκες οικογενειακών γιατρών.
– Να στελεχωθεί το Κρατικό Νοσοκομείο όπως και τι ΤΟΜΥ Νίκαιας.

Και για τον τουρισμό ζητάμε και απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο προληπτικός έλεγχος στις Τουριστικές ζώνες με μαζικά τέστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και να καλυφτούν όλα τα κενά με προσλήψεις σε γιατρούς στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ .
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙ ΟΛΟΥΣ.

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro