25 Ιαν 2024

Φωτογραφίες και εμπειρίες από την εκδρομή μας στην Κορινθία

0 Comment

Το αρχαιολογικό μουσείο της Κορίνθου είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης και από τα μεγαλύτερα της χώρας μας. Έχει περίπου 4.000 εκθέματα από ανασκαφές! Βρίσκεται στην Αρχαία Κόρινθο και κατασκευάσθηκε το 1932. Μετά από μικρή ενημέρωση που έγινε στο πούλμαν από την αρχαιολόγο μας, επισκεφθήκαμε το μουσείο και θαυμάσαμε τον πλούτο και την αξία των εκθεμάτων που τα περισσότερα είναι ευρήματα από το Ασκληπιείο καθώς και αντικείμενα από τους γεωμετρικούς χρόνους μέχρι και την βυζαντινή περίοδο!

Πραγματικά θαυμάσαμε και γοητευτήκαμε από το μουσείο και απολαύσαμε τον καφέ μας, στο γραφικό σοκάκι της Αρχαίας Κορίνθου! Κατά τις 12 και παρά το τσουχτερό κρύο,επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για το χωριό της Ευρωστίνης! Φθάνοντας στην Ευρωστίνη αντικρίσαμε ένα πανέμορφο χωριό στα 700μετρα υψόμετρο, συναντηθήκαμε με τους πεζοπόρους στην φιλόξενη ταβέρνα όπου έγινε η κοπή της πίτας μας. Με το κέφι την χαρά και το γλέντι για άλλη μια χρονιά,να κυριαρχεί!Και του χρόνου!!!

-Από την επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο

Κρύο λέει ο καιρός, χιονόνερο η ΕΜΥ, κλείνουν οι δρόμοι κ.λ.π..Πιστοί στο ραντεβού μας με το βουνό ξεκινήσαμε σε πείσμα όλων Σε λιγότερο από 2 βδομάδες ασφυκτικά γέμισαν 2 πούλμαν Πόση ανάγκη για επαφή με φίλους,για μοίρασμα της εμπειρίας με τη φύσηΦτάσαμε, τα μονοπάτια κλειστά λόγω ολισθηρότητας.
Περιπετειώδης η διάθεση, χαρά για περπάτημα παράλληλα με το ποτάμι και η ανάγκη για ανάσες πιο ισχυρή. Καλό κρασί, τέλεια παρέα, φαγητό και χορός ολοκλήρωσαν την εκδρομή, μετά το κόψιμο της ετήσιας πίτας του ΟΦΟΝ.Περάσαμε υπέροχα! Πάλι εις πείσμα όλων! Σας περιμένουμε την επόμενη φορά!Καλή εκδρομική μας χρονιά!!!

-Από την ορειβασία

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro