28 Απρ 2017

Εκδρομή με τον ΟΦΟΝ στην Εύβοια- 7 Μαϊου 2017

0 Comment

Στις 7 Μαΐου 2017 ο ΟΦΟΝ πραγματοποίησε ορειβατική – πεζοπορική εκδρομή στο γραφικό χωριό Κυπαρίσσι της Εύβοιας. Η συγκεκριμένη εκδρομή ξεχώρισε από την πολύ θερμή υποδοχή που είχαμε όλοι οι εκδρομείς από τους κατοίκους και τους διάφορους τοπικούς συλλόγους (Δα.Συ.Κ, Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίου) του Κυπαρισσίου.

Η άφιξη μας στο χωριό έγινε στις 9 το πρωί, ήπιαμε καφέ τον οποίο μας φίλεψαν οι σύλλογοι στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια. Σύντομα, η πορεία για την ανάβαση του μονοπατιού ξεκίνησε. Η διαδρομή ήταν κυκλική και πολύ ευχάριστη με ελάχιστες δυσκολίες. Ξεκινήσαμε από την πλατεία του χωρίου και κατευθυνθήκαμε προς το σημείο «Αντριαλά» από το παλιό μονοπάτι Κυπαρισσίου – Άκρων.  Στη μέση της διαδρομής πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση προς τιμή της μάχης των Αντριαλών, η οποία ξεκίνησε από εκεί τον Ιούλιο του 1823. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, συνεχίσαμε την κυκλική διαδρομή του μονοπατιού προς τα πίσω. Συνολικά, η διαδρομή διήρκησε τρεις ώρες και η υψομετρική διαφορά ήταν περίπου στα 250 μέτρα. Κατά τη διάρκεια, όλης της διαδρομής συνεργαστήκαμε άψογα και δεχθήκαμε τη βοήθεια του ΕΟΣ Χαλκίδας, ο οποίος συμμετείχε επίσης, στη συγκεκριμένη εκδρομή.

Τέλος, φτάνοντας στην πλατεία του χωριού μας περίμενε ένα πλούσιο τραπέζι, το οποίο είχαν ετοιμάσει οι τοπικοί σύλλογοι του χωριού από αγνά, τοπικά προϊόντα και άφθονο κρασί. Φυσικά, ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού. Ήταν μία πολύ ευχάριστη και ψυχαγωγική εμπειρία για τα μέλη και τους φίλους του ΟΦΟΝ. Ευχαριστούμε πολύ τους υπόλοιπους συλλόγους για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία! Πάντα τέτοια!

 

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro