25 Ιούν 2015

26 ΙΟΥΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!!!

0 Comment

Με αφορμή ,την 26 Ιούνη Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών ο Ο.Φ.Ο.Ν απευθύνει κάλεσμα σ’όλο τον Λαό και ειδικά στη Νεολαία να παλέψει δυναμικά, ενάντια σε κάθε τοξικοεξάρτηση που συντηρείται και αξιοποιείται από το ίδιο το σύστημα.
Η όξυνση της Καπιταλιστικής κρίσης πάει χέρι – χέρι με την όξυνση των Ναρκωτικών.
Από τη μία οξύνονται λόγω της κρίσης όλοι εκείνοι οι παράγοντες που οδηγούν ένα νέο να αναζητήσει τη φυγή στον ψεύτικο κόσμο των Ναρκωτικών, όπως π.χ η φτώχεια, η ανεργία, ο αποκλεισμός από τη μόρφωση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της μεγάλης πλειοψηφίας της Νεολαίας και των φτωχών Λαϊκών στρωμάτων .Από την άλλη το ξήλωμα κάθε δομής πρόληψης, απεξάρτησης και Κοινωνικής επανένταξης.
Η τοξικοεξάρτηση και τα Ναρκωτικά είναι Κοινωνικό φαινόμενο  στο Καπιταλισμό αλλά και ταυτόχρονα ένα εργαλείο χειραγώγησης της Εργατικής τάξης και της Νεολαίας.Γι’αυτό και προσπαθούν να αθωώσουν τα Ναρκωτικά μέσα από τον ψευτοδιαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά, γι’αυτό και προβάλλουν τη Ναρκοκουλτούρα ως τρόπο ζωής.

Οι εγκληματικές ευθύνες των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων αποτυπώνονται στην ολοένα και μεγαλύτερη έκταση που παίρνει το πρόβλημα των Ναρκωτικών στη χώρα μας.
Καθοριστικό παράδειγμα είναι η διοργάνωση του Ναρκο-φεστιβάλ από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Θεωρούμε, ότι η πάλη και ο αγώνας ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά για την ριζική καταπολέμηση του φαινομένου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων γιατί είναι αγώνας ενάντια σε κάθε υποταγή και συμβιβασμό, ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση.

Ο Ο.Φ.Ο.Ν διεκδικεί αποφασιστικά μέτρα καταπολέμησης και άμεσης πρόληψης του φαινομένου.

– ΣΤΕΓΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

-ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

– ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ

ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

-ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ.

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro