05 Φεβ 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.

0 Comment

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση εκρηκτική ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εφημεριών, καθώς δεκάδες ασθενείς είναι αναγκασμένοι να νοσηλεύονται μαζικά σε ράντζα.

Το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Απευθύνεται σε πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους σε κάθε γενική εφημερία.

Το θέμα των ράντζων είναι μία από τις εκφράσεις του γενικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι. Στα γενικά προβλήματα προστίθενται οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, οι μεγάλες καθυστερήσεις για να κλείσει κανείς ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία και άλλα πολλά που αντικειμενικά σπρώχνουν τους ασθενείς στην ιδιωτική Υγεία και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που Θησαυρίζουν στο χώρο.

Τα φαινόμενα των ράντζων και φορείων στους διαδρόμους του νοσοκομείου κυρίως των παθολογικών και καρδιολογικών κλινικών, με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς σε κλινικές και ορόφους αναδεικνύουν τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας και τις κανιβαλικές συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς με εντατικοποίηση της εργασίας, στέρηση αδειών και ρεπό, συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα που προστίθενται στη μισθολογική εξαθλίωση, στην περικοπή εφημεριών και υπερωριών, στις απλήρωτες βάρδιες.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν αφορά μόνο το Κρατικό αλλά όλα τα νοσοκομεία, παρά τις διαφοροποιήσεις.

Αυτό που προκαλεί το πρόβλημα και εμποδίζει τη λύση είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης, αυτής και των προηγούμενων. Αυτό το άθλιο καθεστώς που υπάρχει στα νοσοκομεία το προκάλεσαν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν και όλες οι διορισμένες διοικήσεις τους. Είναι έκφραση της εμπορευματοποιημένης Υγείας, της πολιτικής που Θεωρεί την Υγεία του λαού «κόστος».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κέντρα Υγείας που διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, δημόσιας υγείας, κατ’ οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία, φαρμακεία. Με στελέχωση με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.
  • Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, την πλήρη καταγραφή, τη συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη δευτερογενή πρόληψη πρόσθετων κινδύνων ασθενειών από χρόνια νοσήματα.
  • Διορισμοί προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών στο Κρατικό νοσοκομείο για να καλυφθούν τα κενά και να σταματήσει η απαράδεκτη εικόνα με τα ράντζα και τα φορεία

Ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου που δίνουν καθημερινά την μάχη με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για την προάσπιση της υγείας των ασθενών καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro