05 Νοέ 2017

23-26/12 Καρπενήσι – Χριστούγεννα με τον ΟΦΟΝ

0 Comment

4-ήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στο Καρπενήσι. Διανυκτέρευση στο Καρπενήσι. Με περιηγήσεις Παναγία Προυσού και στο ιστορικό χωριό των Κορυσχάδων. Θα περιλαμβάνεται Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν. (σύντομα το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής).
Τιμή συμμετοχής 200 ευρώ
περιλαμβάνει 3 διανυκτέρευσεις στο ξενοδοχείο LECADIN – πρωινό -δείπνο – Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιον – περιειγήσεις.
Πρόγραμμα για την 4ήμερη εκδρομη
23/12 Σάββατο
Αναχώρηση από τα γραφεία μας, με ενδιάμεση στάση στη Λαμία για καφέ.Φτάνοντας στο Καρπένησι ,κατευθυνόμαστε στο χωριό Κεφαλόβρυσο, όπυ βρίσκεται το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη , και στο οποίο θα κάτσουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα.Το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, όπουθα τακτοποιηθού στα δωμάτια. Το υπόλοιπο της μέρας είναι ελεύθερο.Δείπνο στο ξενοδοχείο.
24/12 Κυριακή
Μετάτο πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας,μέσα από μια μαγευτική διαδρομή,με ενδιάμεση στάση στη θέση «Τύπωμα» Η «Πάτηματα»,όπυ σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα πατήματα της Παναγίας, και αρκετά ψηλότερα , η Δρακότρυπα , που δημιούργησε στο περασμά της πηγαίνοντας όπου αργότερα βρέθηκε η εικόνα της.Μετα την παραμονή μας στη Μονή θα πάμε λίγο πιο έξω από το Μεγάλο Χωριό, σε μια τοπική παραδοσιακή ταβέρνα για το μεσημεριανό ας γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, με το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο.Χριστουγεννιάτικο Ρέβεγιον.
25/12 Δευτέρα
Μέτα το πρωινό μας , αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό με τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, τα γραφικά σοκάκια με τις πέτρινες βρύσες,όπου θα δούμε το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Στην πλατεία του χωριού μπόρουμε να γευτούμε τοπικά προιόντα. Συνεχίζουμε πηγαίνοντας στο Παλαιό Μικρό Χωριό, στο οποίο βλέπουμε ακόμα τα σημάδια από την κατολίσθηση του Ιανουαρίου του 1963 λόγω των βροχοπτώσεων που κατέστρεψε κατά 2/3 το χωρόο και ανάγκασε τους κατοίκους να μετοικήσουν. Στο χωριό λειτουργεί  το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, στο οποίο μπορούμε να ξεναγηθούμε.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
26/12 Τρίτη
Μετά το πρωινό μας, μαζί με τα πραγματά μας, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο και το Καρπενήσι και κατευθυνόμαστε για το χωριό Κορυσχάδες.Στο σχολείοτου χωριού, τον Μάιο του1944 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εθνοσυνέλευση των μαχόμενων για την απελευθέρωση Ελλήνων. Τώρα το σχολείο λειτουργεί σαν Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Στο ισόγειο του υπάρχει Βιβλιοθήκη και στον πρώτο όροφο λειτουργεί έκθεση με πλούσιο υλικό από την Εθνοσυνέλευση. Μεσημεριανό σε τοπική  ταβέρνα και επιστροφή στην Νίκαια με ενδιάμεση στάση.
Περιμένουμε τις συμμετοχές σας.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro