11 Ιούλ 2017

Ο ΟΦΟΝ στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων του Συνδικάτου Μετάλλου , όπου καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 13 Ιούλη στις 7.00 μ.μ., στην πλατεία στη Καραϊσκάκη.

0 Comment

Παραθέτουμε την Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου:

 

Απαιτούμε τώρα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναφορά σε ισχύ της τελευταίας υποχρεωτικής Σ.Σ.Ε. (όπως ίσχυε, ανά ειδικότητα ) , του 2009-2010.

Απαιτούμε:

 

  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας – μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
  • Ανθρώπινα ωράρια ( 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο )
  • Μεροκάματα που να μας εξασφαλίζουν , να ζούμε καλύπτοντας τις ανάγκες μας. Να μπορούμε να μεγαλώσουμε , να σπουδάσουμε τα παιδιά μας . Να πάμε και εμείς λίγες μέρες διακοπές, να ξεκουραστούμε.
  • Ανάκτηση των απωλειών μας ΤΩΡΑ .

 

Συνάδελφοι ,

Από την αρχή του χρόνου χιλιάδες εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά – Περάματος – Σαλαμίνας, με μια φωνή και τα χέρια ενωμένα σε μια γροθιά , συσπειρωμένοι γύρω από το συνδικάτο μας, δίνουμε τη μάχη για την Συλλογική Σύμβαση. Ο αγώνας μας , που έχει πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα , έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα .

Οι εργοδότες φυσικά δεν παραιτούνται από τις επιδιώξεις τους , να μας προσλαμβάνουν στη δουλειά με όσο χειρότερους όρους γίνεται . Όμως με τον αγώνα μας τους έχουμε δυσκολέψει και μπορούμε να τους δυσκολέψουμε κι’ άλλο .

Έχουμε ήδη υπογράψει δεκάδες διμερείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με επιχειρήσεις του χώρου, στα επίπεδα του 2009/2010 , ενώ το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο εφαρμόζεται πλέον στο 95% του Κλάδου .

Είναι ο αγώνας μας αυτός , όπως και ο αγώνας των εργολαβικών της ΛΑΡΚΟ , που παλεύουν εδώ και μήνες για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία , που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και πόλο συσπείρωσης για όλους τους Μεταλλεργάτες , ανεξαρτήτως Εργοδότη και χώρου εργασίας , σε όλη τη χώρα , με στόχο την ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων .

Συνάδελφοι , τα προβλήματά μας είναι κοινά, αφού οι μειώσεις μισθών, η απλήρωτη εργασία, οι απώλειες στα χρόνια της κρίσης ήταν για όλους μας τεράστιες. Μόνο με κοινό και ενωμένο αγώνα σε όλο τον κλάδο, με γνώμονα τα δικά μας συμφέροντα μπορούμε να ανακτήσουμε αυτές τις απώλειες.

Όλοι μιλάνε για επερχόμενη ανάπτυξη και για δουλειά που έρχεται. Κρύβουν όμως ότι εμάς μας θέλουν κακοπληρωμένους με τσακισμένα δικαιώματα να τραβάμε το κουπί για να θησαυρίζουν οι εργοδότες.

Αγωνιζόμαστε για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες της δουλειάς και της ζωής μας , γνωρίζοντας ότι απέναντί μας έχουμε, όχι μόνο μια μερίδα εργοδοτών , αλλά το σύνολο της εργοδοσίας στη χώρα και όχι μόνο , που μέσω των Κυβερνήσεων τους , της Ε.Ε. του ΔΝΤ , επιτίθενται με λύσσα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ανεξαιρέτως .

Συνάδελφοι ,

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε αυτή την προσπάθεια γενικεύοντας τον αγώνα σε όλο τον κλάδο σε όλη την χώρα.

Σας καλούμε να στηρίξετε με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε, κόντρα στην εργοδοσία και τα κόμματα της που σαν κυβερνήσεις ( σημερινή και προηγούμενες ) έχουν στρώσει το έδαφος για να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου Αιώνα.

Δεν υπάρχει όμως πιο μεγάλη στήριξη από τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών που μπορεί να ξεκινήσει κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενος, στον χώρο του και όλοι μαζί στον κλάδο του μετάλλου. Να ανοίξουν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο εργασίας στον κλάδο του μετάλλου σε όλη την χώρα.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας εμείς οι μεταλλεργάτες, κόντρα στην πλειοψηφία της ΠΟΕΜ που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να πάρει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αλλά αναθεματίζει κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την ανάκτηση των απωλειών, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος των βιομηχάνων του κλάδου καταγγέλλοντάς μας, ότι μπαίνουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη.

Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και πρέπει να απομονωθούν. Λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές μας για να κάνουν την δουλειά τους οι εργοδότες.

 

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

Να ανάψει η φλόγα του αγώνα παντού, να απαιτήσουμε την ζωή που έχουμε ανάγκη, την ζωή που μας αξίζει.

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro