13 Ιούν 2017

Ο ΟΦΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

0 Comment

Με αφορμή τον μεγάλο σεισμό της Μυτιλήνης, που είχε το τραγικό αποτέλεσμα, την ζωή μιας γυναίκας, τον τραυματισμό πολλών κατοίκων, αλλά και την ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρίσα, καταδικάζουμε για άλλη μια φορά, την κρατική ανεπάρκεια όπως και τις ευθύνες που φέρουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για την αντισεισμική θωράκιση καθώς και άλλα έργα, που αφορούν την προστασία του λαού.
Είναι γεγονός, ότι έργα και υποδομές αντισεισμικής θωράκισης δεν ήταν και δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες των κυβερνήσεων, ούτε των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου τα λαϊκά στρώματα παραμένουν απροστάτευτα, σε κάθε φυσική καταστροφή.
Επίσης, καταδικάζουμε και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, όπως ελλιπές προσωπικό και άλλα πολλά.
Ο προσεισμικός έλεγχος είναι απαραίτητος για να αποφεύγονται υλικές ζημιές και απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Αναδεικνύεται λοιπόν ότι έργα κρίσιμης σημασίας για τον λαό, όπως η αντισεισμική θωράκιση και γενικά η θωράκιση από φυσικές και άλλες καταστροφές πρέπει να αντιμετωπίζονται από την κρατική εξουσία ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα με βάση το κέρδος.
Το Δ.Σ. του ΟΦΟΝ

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro