27 Μαρ 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΟΝΙΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

0 Comment

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο των γραφείων μας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/3 ηεκδήλωση μας για την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας.
Την εκδήλωση, χαιρέτισε η πρόεδρος του ομίλου όπου ανέδειξε τους λόγους , την καθιέρωση της συγκεκριμένης επετείου, όπως και την συμβολή της Ο.Γ.Ε στο Ριζοσπαστικό Γυναικείο Κίνημα. Στην συνέχεια, απαγγέλθηκε το ποίημα του Τζέϊμς Οπενχάϊμ, από την Οφονίτισσα  Αθηνά  Χιντιπάτογλου , αφιερωμένο στις Αγωνιζόμενες Γυναίκες  όλου του Κόσμου. Η κεντρική ομιλία, έγινε από την Γιασεμί Χατζησταματιάδου, μέλος του προεδρείου της Ο.Γ.Ε, και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Νικαίας, εστιάζοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα, νέα, στις σημερινές συνθήκες, επικεντρώνοντας κυρίως  την ομιλία της στον ελεύθερο χρόνο της γυναίκας, εάν της απομένει και εάν της δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή. Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ντοκιμαντέρ, με την πολύμορφη δράση και κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, ξεδιπλώθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των γυναικών, καταθέτοντας η κάθε μια, από τις παρευρισκόμενες τα προσωπικά τους προβλήματα, και τις εμπειρίες τους.Το συμπέρασμα, που βγήκε από την εκδήλωση, είναι ότι δεν υπάρχει ατομική λύση, ότι πρέπει να υπάρξει Συλλογικός οργανωμένος Αγώνας, ώστε να δυναμώσει το Ριζοσπαστικό Κίνημα, για την κατάκτηση των συγχρόνων Λαϊκών αναγκών.
Ο Ο.Φ.Ο.Ν, ευχαρίστησε τις καλεσμένες και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες.

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro