15 Νοέ 2017

Για τις τραγικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

0 Comment

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες νέων καταστροφών από τις πλημμύρες, οι οποίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή βροχή σε κατοίκους πολλών λαϊκών συνοικιών της Αττικής. Το τραγικότερο όλων είναι ότι 15 κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές της Μάνδρας και της Ν. Περάμου.

To ΔΣ του ΟΦΟΝ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές αυτές, καθώς και σε όλους τους πληγέντες.

Καλούμε κάθε έναν από εμάς να αναρωτηθεί γιατί δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ είναι γνωστό αυτό το οξύ πρόβλημα, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Πως γίνεται οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, να αγνοούν ή να αντιμετωπίζουν ως «κόστος» τέτοιου είδους έργα που αποδεικνύεται ότι μπορούν να σώσουν τις ζωές μας, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούν άλλα έργα προς το συμφέρον μιας χούφτας επιχειρηματιών στις ίδιες ακριβώς περιοχές.

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, καθώς και έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων.

Το ΔΣ του ΟΦΟΝ

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro