08 Μαρ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ 8η ΜΑΡΤΗ!

0 Comment

Η 8η Μάρτη, δεν είναι μια απλή μέρα για τις γυναίκες, είναι μια μέρα άμεσα συνδεδεμένη με το εργατικό κίνημα, με τους Αγώνες των Εργατριών, γιατί 161 χρόνια πριν, το 1857 οι εργάτριες και υφαντουργίνες της Ν.Υόρκης, κατέβηκαν σε απεργία, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άνδρες.
Η απεργία τους βάφτηκε με αίμα από την βία της εργοδοσίας, γι’ αυτό και αναδείχτηκε σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του Παγκόσμιου Εργατικού Κινήματος.
Η 8η Μάρτη του 1857 είναι και παραμένει ορόσημο όπως και σύμβολο αγώνα για όλες τις γυναίκες, τις Εργαζόμενες, τις Αυτοαπασχολούμενες, τις Αγρότισσες, τις Νέες που αντιμετωπίζουν στο σήμερα, τα δικαιώματα τους ολοένα  να τσακίζονται από τις Αντιλαϊκές πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ε.Ε, σε κάθε τομέα της ζωής τους.
Δικαιώματα, όπως στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, στη δημιουργία, στις σύγχρονές ανάγκες.
Ο Ο.Φ.Ο.Ν, τιμά την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας, και καλεί τις Γυναίκες να μην συμβιβαστούν στη βαρβαρότητα, την καταπίεση και την εκμετάλλευση.
Πρέπει και απαιτείται στις σημερινές συνθήκες, να δυναμώσει το ριζοσπαστικό Γυναικείο Κίνημα, να δυναμώσει ο Αγώνας της διεκδίκησης  για μια καλύτερη, για μια ζωή με δικαιώματα και Ανθρώπινες  Αξίες.

Για την ζωή που αξίζει, σε κάθε γυναίκα.

ΖΗΤΩ Η 8η ΜΑΡΤΗ

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro