14 Φεβ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

0 Comment

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι , συνταξιούχοι, νέοι

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων  κυβερνήσεων σφίγγει ακόμα πιο ασφυκτικά  τη θηλιά στο  λαιμό του λαού. Μετά τα μέτρα που εξασφάλισαν την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρά ακόμα  παραπέρα  με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μια απόφαση που βάζει σε άμεσο  κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μια περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 105δις  ευρώ, με το 80%   αυτών να είναι ποσά μέχρι 3000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινούν από 500 ευρώ οφειλής.

Είναι προκλητική η στάση της κυβέρνησης που υποτιμώντας τη νοημοσύνη του λαού,  μας κοροϊδεύει κατάμουτρα λέγοντας ότι στοχεύει στους μεγαλοοφειλέτες. Μεγαλοοφειλέτης με 500 ευρώ οφειλή;  Μεγαλοοφειλέτης  ο εργαζόμενος ή ο άνεργος που δεν μπορεί να πληρώσει τον ασφαλιστικό του φορέα και  αναγκαστικά παίζει κορώνα γράμματα την υγεία του και αυτήν  της οικογένειας του;

Τους πραγματικούς μεγαλοοφειλέτες τους βαπτίζουν “υγιείς” επιχειρηματίες που στηρίζουν τη «δίκαιη» ανάπτυξη και γι’αυτό κάθε φορά τους χαρίζουν δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις.

Σ’αυτή την επίθεση δεν πρέπει κανείς να μείνει μόνος του. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα  να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

Μοναδική μας διέξοδος ο οργανωμένος αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και η πάλη για την καλύτερη ζωή που μας αξίζει. Έχουμε τεράστια δύναμη για να περάσουμε στην αντεπίθεση ,αλλά την έχουμε αφήσει αναξιοποίητη.

Όχι στην υποταγή και τη μοιρολατρία που μας οδηγούν  σε αδιέξοδο και επιδεινώνουν τη ζωή μας (αυτό μας έδειξε άλλωστε η ίδια μας η πείρα).

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΣΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (Θεσπιέων 62 Σχιστό Κορυδαλλού) την Τρίτη 20/02/18 στις 10 π.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/02/2018 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

Καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να σταματήσουν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πάγωμα των χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων. Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.

Όχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

 

                                       ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ    ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (Κρέσνας 10)

                                       ΛΑΪΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ( Κ.Γέμελου 119)

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro