23 Φεβ 2023

Εικόνες και εμπειρίες από την εκδρομή 19 Φεβ. ’23 στο Μαίναλο

0 Comment

Οι μέρες πέρασαν και ήρθε η ώρα για την εκδρομή του Φεβρουαρίου. Εκδρομή στον Μαίναλο. Κυριακή 19/02/2023 7:30 η ώρα αναχώρηση.  Όλοι την εβδομάδα σκέφτεσαι που θα πάω και με τριγυρνάει και γρίπη και πονάνε τα κόκαλά μου και άλλα πολλά μέχρι το Σάββατο το βράδυ. Στις 8:00 η ώρα το Σάββατο το βράδυ ετοιμάζεις σακίδιο τίποτα δεν σε πονά τίποτα δεν σε σταματά ΑΥΡΙΟ ΕΧΩ ΕΚΔΡΟΜΗ. Πάντα φτάνω με τους πρώτους είναι που δεν θέλω να πάω, που διστάζω, που είμαι κουρασμένη.  Αλλά όταν ο ΟΦΟΝ λέει εκδρομή προτείνει χαρά, γέλιο, φιλία και πολλά άλλα συναισθήματα.  Τώρα στο πούλμαν οι περισσότεροι γνωριζόμασταν είχαμε και καινούργια μέλη αλλά θέλαμε τον χρόνο μας για να γίνουμε γνωστοί και να εξελιχτούμε σε φίλους. Και πάνω που καθόμαστε στα καθίσματα μας και βλέπουμε μέσο όρο ηλικίας 50 ετών μπαίνει στο πούλμαν μια ομάδα πέντε παιδιών όλοι στα 20.  Διαλέγουν γαλαρία.  Το λεωφορείο πήρε χρώμα. Άρχισαν τα νεανικά γέλια και ένας χείμαρρος πληροφόρησης που δεν ξέραμε που είναι η αρχή και που το τέλος με αυτά και με εκείνα φτάνουμε στη Μαγούλιανα.  Αξίζει να σημειώσω ότι τα παιδιά είναι ευγενικά και μας προσφωνούν κύριε ή κυρία…. αβάσταχτο (χαχαχα).

Ένα χιλιόμετρο πριν φτάσουμε το λεωφορείο κάτι παθαίνει και ο αρχηγός προτείνει να ξεκινήσουμε την πορεία από κει ώστε ο οδηγός να μπορέσει να φτιάξει το πρόβλημα και να είναι έτοιμο για την επιστροφή.  ΟΧΙ δεν μπορείς να πεις.

Και αρχίζει η πορεία.  Μια πορεία Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η εκεί που ζεσταινόσουν εκεί έβρισκες χιόνια και μια ψύχρα έντονη (σκωτσέζικο ντους).  Εκεί που έλεγες ισιάδα εκεί κατηφόρα και εκεί που έλεγες ησυχία τα γέλια των παιδιών έντονα να σε κάνουν να χαμογελάς και μόνο ακούγοντας τα και ας μην ήξερες τι έλεγαν.  Και εκεί που λες δεν θα παίξω χιονοπόλεμο σήμερα να σου έρχεται μια χιονόμπαλα.

Και έρχεται το διάλειμμα και βγαίνουν  τα πρώτα τσίπουρα, ρακόμελο, κεφτεδάκια, παξιμαδάκι τηγανιτό, σαλαμάκι.  Μην με ρωτήσετε αν τα τιμήσαμε… ψίχουλο δεν έμεινε.  Τα παιδιά τσιμπήσαμε. Οι μεγάλοι φάγανε.  Και η πορεία συνεχίζεται και ξαφνικά ακούμε τραγούδι και χωρίς φάλτσο όλοι κατάλαβαν ότι δεν τραγουδούσα εγώ… περίεργο.  Πολύ ωραίο συναίσθημα να περπατάς στο δάσος και να ακούς μια όμορφη μελωδία.

Και φτάνουμε στο ασκηταριό της Σφυρίδας και ενώ όλοι θα νομίζατε ότι δεν έχουμε να φάμε τίποτα βγαίνουν γίγαντες αλλά αντί για πιρουνάκια έχουμε οδοντογλυφίδες, ελίτσες και τυράκι και ότι άλλο είχε ο καθένας και φυσικά το τσίπουρο.  Φωτογραφία αναμνηστική και ένα χαμόγελο για να θυμάσαι κάτι μετά από κάποιες μέρες, κάποιους μήνες, κάποια χρόνια.

Με αυτά και εκείνα η εκδρομή έφτασε στο τέλος.  Ο οδηγός είχε φτιάξει την βλάβη και φυσικά όλοι θα πιστεύετε ότι πήραμε τον δρόμο της επιστροφής Όχι βέβαια. Στο χωριό Νυμφασία υπάρχει μία καταπληκτική ταβέρνα, μα και βέβαια, φυσικά, την τιμήσαμε.  Φοβερό φαγητό, φοβερό σέρβις.και την ώρα που λες τελειώσαμε μία κυρία βγάζει ένα κουτάκι με καταπληκτικό σάμαλι σπιτικό.  Λες όχι;; Όχι βέβαια.  Το τιμήσαμε και αυτό και αρχίσαμε να ρωτάμε για την συνταγή.

Η ώρα έξι και η ώρα αναχώρησης είχε έρθει.  Μπήκαμε στο λεωφορείο.  Τα παιδιά πάντα με την ίδια διάθεση είτε 7:30 το πρωί είτε 6:00 το απόγευμα καμία διαφορά.

Στην επιστροφή ανακοινώθηκε και η επόμενη εκδρομή για τις 12 Μαρτίου 2023: Δεσφίνα – Χρυσό, Βαθμός δυσκολίας: Α. Ώρες πορείας: 4.
Το μενού δεν ανακοινώθηκε…

Και μπήκαμε Ελευσίνα και ο αρχηγός είπε τις στάσεις Βοτανικό, Αγία Μαρίνα, Μπαρουτάδικο και ΟΦΟΝ.  Φτάσαμε. Οι περισσότεροι κατεβήκαμε ΜΕΤΡΟ.  Τα παιδιά θα συνέχιζαν θέλανε βόλτα στον Πειραιά.  Έπαψα προ πολλού να είμαι παιδί στην φυσική κατάσταση αλλά στην καρδιά όλοι παραμένουμε παιδιά.  Στην επόμενη εκδρομή ελπίζω να σας δω.

Υ.Σ. Προσωπικά ευχαριστώ την ομάδα των πέντε κάθε τους λέξη, κάθε τους γέλιο ήταν για μένα ένα κύμα αισιοδοξίας.  Ευχαριστώ επίσης τον μικρό μου φίλο Λουκά που περπατήσαμε μαζί για κάποια απόσταση και μου έδειξε πόσο ήρεμος πρέπει να είναι ένας ορειβάτης και να μην αγχώνει τον συνοδοιπόρο του. Ευχαριστώ για το σάμαλι που μου  άφησε αυτή την γλύκα μέχρι την επόμενη εκδρομή.  Μα περισσότερο ευχαριστώ τον ΟΦΟΝ για αυτές τις στιγμές.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδρομή υπάρχουν στο drive του συλλόγου.
https://drive.google.com/drive/folders/1F3wk-r630dKqnRZED_VXvz3YsZVyrlyT?usp=share_link

Οι φωτογραφίες και το κείμενο από φίλες του Ο.Φ.Ο.Ν..

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro