06 Μαρ 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»!!!

0 Comment

5/03/2015
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

486481_433223873432533_1978382553_nΟ Ο.Φ.Ο.Ν (Ορειβατικός – Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας), Τιμά και
Γιορτάζει, τη 8η Μάρτη «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»,
γιατί είναι μια Ιστορική Αγωνιστική Επέτειος!!!
Είναι, μια μέρα σύμβολο και ορόσημο Αγώνων Ταξικής Πάλης, που καθιερώθηκε, μετά από πρόταση της μεγάλης Αγωνίστριας Κλάρας Τσέτκιν στη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης το 1910!!
Η 8η Μάρτη, είναι μέρα Τιμής, των Αγώνων στη μνήμη των Εργατριών, στα Υφαντουργεία και στα Ραφτάδικα της Ν.Υόρκης το 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, διεκδικώντας λιγότερες ώρες δουλειάς, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες και Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας!!!
Αν και πέρασαν 158 χρόνια από τον Ηρωϊκό Ξεσηκωμό των Εργατριών,
η συγκεκριμένη μέρα, συνεχίζει να εμπνέει και να παραδειγματίζει και
τους σημερινούς Αγώνες των Γυναικών γιατί συνεχίζει να βρίσκει τις
Εργαζόμενες Μητέρες, τις Εργάτριες, , τις Νέες, τις Μετανάστριες, Συνταξιούχες και όλες τις Γυναίκες των φτωχών Λαϊκών Στρωμάτων,
αντιμέτωπες με την σκληρή πολιτική της Ε.Ε και των Μονοπωλίων, που καταπατά κάθε Εργασιακό – Ασφαλιστικό και Κοινωνικό τους Δικαίωμα!!
Η 8η Μάρτη, διδάσκει, όπως διδάσκουν όλοι οι Αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και ο φετινός γιορτασμός, πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο, ώστε οι Γυναίκες της Εργατικής Τάξης μέσα από το μετερίζι του Ριζοσπαστικού Γυναικείου Κινήματος, υπερνικώντας κάθε φόβο και απορρίπτοντας τις λογικές του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων, να αγωνισθούν δυναμικά υπερασπίζοντας κάθε Λαϊκό Δικαίωμα, κάθε Σύγχρονη Λαϊκή Ανάγκη, για ένα καλύτερο αύριο.
Να Αγωνιστούν για τη ζωή που τους αξίζει , και τους στερούν οι βάρβαρες Αντιλαϊκές Πολιτικές των Κυβερνήσεων και η Λυκοσυμμαχία
της Ε.Ε!!!

ΖΗΤΩ Η 8η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!!

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro