02 Οκτ 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Φ.Ο.Ν. 27.8 – 2.9.18!!!

0 Comment

7ήμερη εκδρομή στη ΣΥΡΑ. Ας ξεκινήσω με το πόσο εύκολο ήταν να μάθω το πρόγραμμα και να κλείσω θέση με ένα τηλεφώνημα και μια επίσκεψη στα γραφεία του Ο.Φ.Ο.Ν.!!!
Η 7ήμερη αυτή υπέροχη εκδρομή στη ΣΥΡΑ που διοργάνωσε ο Ο.Φ.Ο.Ν. ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 7:30 π.μ. μετά την επιβίβασή μας στο καράβι.
Το ταξίδι υπέροχο. Μπαίνοντας στο λιμάνι, μας υποδέχθηκε μια λαμπερή πόλη αμφιθεατρικά κτισμένη που απλώνεται μέχρι την ακροθαλασσιά… Στο πρόσωπο της Ερμούπολης, η μεγαλοπρέπεια διαδέχθηκε το μέχρις στιγμής λιτό, άγριο, γυμνό κυκλαδίτικο τοπίο.
Πρόγραμμα;…. με αρκετές ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης στην πανέμορφη Σύρο, όχι ασφυκτικές, με αρκετή όμως ιστορική πληροφόρηση και επιμόρφωση, με συνέπεια, άνεση και ασφάλεια και με πλούσιο πρόγραμμα περιήγησης σε παραλιακά χωριά όπως ..στην πανέμορφη παραλία του Φοίνικα, στην Ποσειδωνία γνωστή παλαιότερα ως Ντελαγκράτσια από την καθολική Μαντόνα ντε λα Γκράτσια, στην αμμουδερή παραλία Μέγας Γιαλός που βρίσκεται στα νότια του νησιού, 12 χλμ. από την Ερμούπολη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σύρου, στη Βάρη ένα από τα μεγαλύτερα χωριά και το παλαιότερο της Σύρου όπου ανακαλύφθηκαν ρωμαϊκοί τάφοι και ερείπια προϊστορικού οικισμού (4.000-3.000 π.Χ.). Επίσης, στον όρμο της Βάρης έχει χτιστεί ένας χαρακτηριστικός πύργος που ανήκει στην οικογένεια Γουλανδρή. Τέλος μια σύντομη δροσιστική απόδραση στον Αζόλιμνο και στο Δανακό (όπου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ) και στο γραφικό ψαροχώρι  Κίνι… 
Δεν θα παραλείψω βέβαια να πω για τις επισκέψεις μας στην Άνω Σύρο, χτισμένη αμφιθεατρικά από τους Βενετούς στο λόφο του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη), που αποτελεί τη βορειοδυτική συνέχεια της Ερμούπολης, η Άνω Σύρα διατηρεί όλη τη μεσαιωνική της γοητευτική ατμόσφαιρα. Αμέτρητα σκαλοπάτια ανεβάζουν στην κορυφή, ανάμεσα από στενά δρομάκια με κάτασπρα σπίτια με πολύχρωμες πόρτες συνθέτοντας μια άλλη πολιτεία. Επισκεφθήκαμε το Καθολικό Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Γεωργίου, την Πιάτσα το Μουσείο Βαμβακάρη καθώς και την επίσκεψή μας στην Ερμούπολη… στην Κοίμηση της Θεοτόκου όπου υπάρχει ομώνυμο ΑΥΘΕΝΤΙΚΌ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΔΟΜΊΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ΚΑΖΙΝΟ της Σύρου..στην Πλ. Μιαούλη στο επιβλητικό Δημαρχείο στο οποίο μας ξενάγησε μια ομάδα διακεκριμένων μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, στο Θέατρο – Όπερα ΑΠΟΛΛΩΝ και τέλος στην συνοικία ΒΑΠΟΡΙΑ με τα υπέροχα ανακαινισμένα αρχοντικά ναυτικών και τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και μία στάση σε παραδοσιακό λουκουμοποιείο για να μάθουμε πως παρασκευάζονται αλλά και να δοκιμάσουμε τα πασίγνωστα προϊόντα του νησιού. Η ξενάγηση που μας έγινε ήταν απέριττη αλλά απόλυτα εμπεριστατωμένη.
Τελικά ήμασταν μια υπέροχη παρέα, σαν μέλη και παρέα του ΟΦΟΝ. Ο ΟΦΟΝ είχε  φροντίσει να μην μας λείψει τίποτα!!! Η υπέροχη αυτή εκδρομή στα μαγευτικά τοπία και στους ιστορικούς τόπους καθώς και η φιλικότατη εξυπηρέτηση όλων, με άφησαν έκπληκτους, με πολλές ωραίες αναμνήσεις. Για μια άλλη φορά ο ΟΦΟΝ απέδειξε ότι μπορεί να συσπειρώνει  τα μέλη του και να διοργανώνει ωραίες εκδρομές.

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro