21 Αυγ 2019

Για τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα

0 Comment

Ως ΔΣ του ΟΦΟΝ νιώθουμε την υποχρέωση να πάρουμε θέση ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης αιολικών στην περιοχή των Αγράφων και στην εκμίσθωση 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων του δήμου Καρδίτσας στηρίζοντας τον αγώνα που γίνεται από εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς της Καρδίτσας.
Η αντίθεση μας στα σχέδια αυτά, οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε ενάντια στη παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό είναι άλλο ένα κεφάλαιο του αφηγήματος της «βιώσιμης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η τωρινή κυβέρνηση (ΝΔ) αλλά και της»δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελιζόταν προηγούμενη (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Αγραφα θα αλλοιώσει την ιστορική και οικολογική φυσιογνωμία τους, διώχνοντας αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλλάζοντας τις χρήσεις γης και δημιουργώντας ένα δαιδαλώδες πλέγμα δρόμων και δικτύων, που θα προξενήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο τοπίο αλλά και σοβαρή επιβάρυνση στην ανθρώπινη υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των πολλών χιλιομέτρων καλωδίων υψηλής τάσης.
Καλούμε κάθε φυσιολάτρη, ορειβάτη, πεζοπόρο, κάθε ορειβατικό σύλλογο και τις ομοσπονδίες να πάρουν θέση άμεσα ενάντια στα σχέδια παράδοσης των βουνοκορφών των Αγράφων σε επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και να στηρίξουν τον αγώνα αυτόν!

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro