15 Σεπ 2017

Ο ΟΦΟΝ για το ναυάγιο στη Σαλαμίνα

0 Comment

Ο Αργοσαρωνικός κόλπος απειλείται με οικολογική καταστροφή από το ναυάγιο που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής 10/9, στη περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων στη Σαλαμίνα, λόγω της βύθισης του αγκυροβολημένου δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ», το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.200 τόνους μαζούτ και 370  τόνους ντίζελ.
Αποτέλεσμα της βύθισης του πλοίου και της μη άμεσης επέμβασης από την πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η διαρροή πετρελαίου και μαζούτ, στα παράλια της Σαλαμίνας. Θεωρούμε προκλητικό το ότι παρόλο που το ναυάγιο έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες απάντλησης.

Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται η ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας, σε κάθε πλοίο και λιμάνι, για τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τέτοιου είδους ατυχήματα.

Ως φυσιολατρικός όμιλος απαιτούμε από τις κρατικές και τοπικές αρχές να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αναλάβουν το κόστος της ρύπανσης οι υπεύθυνοι ώστε να μη μετακυληθεί στο λαό!”

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro